بی انگیزگی برای ادامه زندگی

همان طور که گفتیم، قرار است در این مقاله با مهم ترین دلایل نداشتن انگیزه برای ادامه زندگی آشنا شویم؛ زمانی که شما هم این دلایل را به طور کامل مطالعه کنید، به خوبی متوجه خواهید شد که احتمالاً این دلایل در زندگی خود شما هم بسیار رخنه کرده و باعث شده شما هم بی انگیزه شوید؛ این علت ها عبارتند از:

اگر هم زمان کافی برای مطالعه این موارد را ندارید، می توانید با مشاهده کلیپ زیر آن ها را به طور مختصر و مفید مرور کنید.

1. ورودی های نادرست ذهنی

به جرأت می توان گفت یکی از اصلی ترین دلایل بی انگیزگی افراد در طول روز، مطالب نادرستی می باشد که به ذهن آن ها وارد می شود. بگذارید این مطلب را با یک مثال به خوبی به شما توضیح دهم:

زمانی که ما قصد داریم که یک پرینت بگیریم، بدون شک باید ابتدا از کامپیوتر، تصویری که قرار است چاپ شود را انتخاب کنیم و به نوعی یک ورودی به پرینتر دهیم. طبیعتاً چاپگر هم همان چیزی را به روی کاغذ خواهد آورد که ما به او داده ایم. ذهن ما انسان ها نیز دقیقاً همین طور می باشد؛ یعنی هر ورودی که دریافت کند، همان خروجی را نیز خواهد داشت.

به بیان واضح تر، ما نمی توانیم به ذهن امواج منفی دهیم و دائماً در معرض نکات منفی قرار بگیریم، اما توقع داشته باشیم که همیشه با انگیزه، مثبت و سرشار از انرژی باشیم! چرا که ورودی از ابتدا اشتباه بوده است.

به همین دلیل است که شما باید تا جایی که می توانید از همه ورودی های منفی و نامناسب دوری کنید تا بی انگیزگی به سراغتان نیاید.

شبکه های اجتماعی، انواع رسانه ها، اطرافیان، تفکرات منفی و… همگی می توانند جز این ورودی های منفی باشند.


 


2. اطرافیان

همان طور که در بخش قبلی نیز گفتم، اطرافیان ما می توانند همان قدر که در افزایش انگیزه ما موثر باشند، یکی از عوامل بی انگیزگی ما نیز به شمار بیایند!

دوستان، آشنایان، خانواده و یا هر فرد دیگری که در دایره افراد نزدیک ما وجود دارد، با تفکرات منفی، گفتن جملاتی مانند نمی شود و نمی توانی، بدقولی کردن و… می توانند باعث بی انگیزگی ما شوند.

بارها و بارها بیان شده که شما میانگین 5 نفری هستید که بیشترین زمان را با آن ها می گذرانید؛ پس همین حالا فکر کنید، بیشترین زمان خود را با چه افرادی سپری می کنید؟ آیا آن ها منفی باف هستند؟ اگر پاسختان به این سوال مثبت است که با قدرت می گویم یکی از اصلی ترین دلایل بی انگیزگی شما همین افراد هستند و تا می توانید باید از آن ها دوری کنید تا بتوانید انگیزه از دست رفته خود را به دست بیاورید.

3. حرکت در مسیر نادرست

خداوند هر انسانی را با یک سری ویژگی خاص و منحصر به فرد آفریده و می توان گفت هر فرد در یک حوزه استعداد دارد و باید در آن مسیر حرکت کند تا رنگ و بوی موفقیت و حس خوب را بچشد.

حال اگر افراد در این مسیر که می توان آن را مسیر اصلی زندگی و به نوعی رسالتشان دانست حرکت نکنند، دور از ذهن نیست که بعد از مدتی بی انگیزگی به سراغشان بیاید!

پیشنهاد می کنم حتماً مقاله چگونه استعداد خود را کشف کنیم را با دقت بالایی مطالعه کنید تا بیشتر متوجه این موضوع شوید. اگر شما نیز جز این دسته از افراد هستید و نمی دانید که مسیر اصلی زندگی شما چیست و باید به کدام سمت حرکت کنید، پیشهاد می کنم خیلی سریع به دنبال استعدادیابی خود بروید و رسالت اصلی زندگی خود را پیدا کنید تا با حرکت در مسیر آن، بتوانید انگیزه ای که اکنون ندارید را به دست آورید.

4. کمال گرایی

معنای این ویژگی که از مهم ترین دلایل بی انگیزگی به شمار می رود به زبان ساده می شود: وضع کردن استانداردی بالا برای خود یا دیگران، در حالی که ضررهای آن، از سودهایش بیشتر باشد. بگذارید با چند مثال بیشتر این بحث را برای شما باز کنم.

تصور کنید فردی می خواهد به یک استاد حرفه ای تبدیل شود؛ اگر یک فرد کمال گرا باشد، حتماً با خود می گوید که من تا زمانی که یک کلاس مناسب برای تدریس، یک دست کت و شلوار چند میلیون تومانی، شاگردان فوق العاده زیاد و باهوش، مطالب عالی برای تدریس و… نداشته باشم، تدریس خود را شروع نمی کنم!

به نظر شما، این فرد اصلاً می تواند تدریس خود را شروع کند و در حد معمولی هم این کار را انجام دهد؟! مسلماً خیر. پس نکته مهم اینجاست که برای شروع کارهای خود، به هیچ وجه نباید کمال گرایی به خرج دهیم و بگذاریم مانع حرکت ما شود. شما هیچ گاه نمی توانید صبر کنید که عالی شوید و بعد شروع کنید، بلکه باید ابتدا شروع کنید و بعد مثل همه افراد موفق دنیا، به مرور زمان عالی شوید.

پس توجه کنید که این کمال گرایی شما باعث نشود که دست از کار بکشید و منتظر کامل شدن بمانید و بعد از مدتی، دیگر هیچ انگیزه ای برای ادامه کار در وجود شما باقی نماند و روز به روز بی انگیزه تر شوید. اگر شما نیز این ویژگی را درون خود دارید، حتماً هر چه زودتر برای رفع آن اقدام کنید.

5. عدم برنامه ریزی مناسب

بسیاری از افراد هم به دلیل نداشتن برنامه روزانه مشخص و صحیحی دچار بی انگیزگی می شوند. بدیهی است که اگر شما برای روز خود یک برنامه مناسب نداشته باشید و در کل ندانید که باید چه کارهایی در طول 24 ساعت انجام دهید، این بی انگیزگی به سراغ شما بیاید.

پیشنهاد ما به شما این است که هر شب پیش از خواب، برنامه فردای خود را بنویسید تا ابتدا مشخص شود قرار چه کارهایی انجام دهید و سپس، در طول روز یکی یکی به سراغ آن کارها بروید و هر کدام که انجام شد، علامت گذاری کنید.

در مقاله اصول برنامه ریزی روزانه این مسئله را به طور کامل برای شما شرح داده ایم و گفتیم چطور باید برنامه ریزی خوبی داشت. شک نکنید اگر شیوه شما صحیح باشد، حتماً بازخوردهای بسیار مثبتی از این کار خواهید گرفت و انگیزه شما روز به روز تقویت خواهد شد.

 

6. بی توجهی به سلامتی

ششمین مورد از دلایل بی انگیزگی سلامتی است که اولین و واجب ترین لازمه برای داشتن انگیزه و حال خوب هر فردی می باشد؛ بدیهی است که اگر شما تن سلامتی نداشته باشید و در آرامش کامل به سر نبرید، هرگز نمی توانید با انگیزه شوید!

اما در آن سوی ماجرا، اگر رفتارهایی مانند ورزش کردن، رژیم غذایی مناسب، توجه به میزان تفریح و استراحت و… بالایی داشته باشید، طبیعتاً روز به روز تن سالم تر و قدرتمندتری خواهید داشت و می توانید انگیزه مضاعفی را نیز تجربه کنید.

پیش پیشنهاد ما به شما همان طور که در مقاله راه های افزایش انگیزه نیز گفتیم این است که حتماً به سلامتی خود توجه ویژه ای کنید و هر کاری از دستتان بر می آید برای حفظ آن انجام دهید تا بی انگیزگی به سراغتان نیاید.

7. انتخاب های غلط

شب و روز بسیاری از ما، پر شده است از بسیاری انتخاب های نادرست که بی انگیزگی را در وجود ما دائماً پررنگ تر می کنند.

انتخاب هایی مانند اطرافیان، مطالبی که نگاه می کنیم، کارهایی که انجام می دهیم، چیزهایی که گوش می کنیم، مکان هایی که می رویم و… همه روی میزان انگیزه ما بسیار تأثیرگذار هستند. فکر نکنید اگر حتی یک کار کوچک منفی انجام دهید تأثیری در زندگی خود نخواهید دید! این را بدانید که همه کارهای شما حتی رفتاری که در خواب دارید روی میزان انگیزه تان تأثیرگذار می باشد.

نکته ای که باید به آن بسیار توجه کنید این است که حتماً مهارت تصمیم گیری خود را افزایش دهید و سعی کنید در همه جا انتخاب صحیح و به جایی داشته باشید؛ در غیر این صورت باید همچنان منتظر بی انگیزگی های فراوان باشید.

8. دیر بیدار شدن از خواب یا بی خوابی

بسیاری از افراد گویا صبح ها را به شب اشتباه می گیرند و در اصطلاح تا لنگ ظهر می خوابند! خوب است بدانید که طبق تحقیقات روانشناسان، ساعات اولیه صبح ما بیشترین انگیزه ممکن را داریم و اگر آن زمان را از دست بدهیم، حتماً در طول روز بی انگیزه و در اصطلاح کسل خواهیم شد.

همچنین کم خوابی و یا بی خوابی جدا از اثرات منفی که بر روی انگیزه ما خواهد گذاشت، انگیزه مان را هم به شدت کاهش می دهد و بدیهی است که اگر تمام روز به فکر خواب و کم خوابی خود باشیم، هیچ انگیزه و انرژی برای کاری باقی نخواهد ماند.

9. کم تحرکی

در دنیای امروز به علت سبک زندگی ما و پشت میز نشستن و…، کم تحرکی یکی از عوامل مهم کسالت و خستگی به شمار می رود. اصلاً مگر می شود یک فرد بی تحرک را پر انرژی فرض کرد؟ مسلماً خیر!

نکته بسیار مهم و درجه یک در این رابطه، این است که: کم تحرکی، به عنوان چهارمین دلیل اصلی مرگ و میر در دنیا شناخته شده است!

شما حتی اگر ورزش می‌کنید نیز همچنان به این تحرک‌ها و فعالیت‌های کوتاه در طول روز نیاز دارید، چرا که ورزش به تنهایی برای مقابله با خطرات نشستن‌های طولانی کافی نیست.

10. نداشتن مدیریت زمان

آخرین دلیل بی انگیزگی که می خواهیم به آن بپردازیم، بحث عدم مدیریت زمان است. بسیاری از افراد دقیقاً به این دلیل که نمی توانند زمان خود را مدیریت کنند بی انگیزه می شوند! چگونه؟

طبیعی است که وقتی فردی نتواند کارهای خود را منظم پیش ببرد و به انجام آن ها نرسد، به دنبال آن بی انگیزگی هم به سراغ او خواهد آمد و شارژش روز به روز خالی تر خواهد شد.

مدیریت زمان آن قدر مهم است که بسیاری از بزرگان دنیا هم بارها و بارها به این موضوع پرداخته اند و جملات بسیاری درباره آن بیان کرده اند که در ادامه برخی از آن ها را برای شما نقل می کنم:

مسئله اصلی زمان نیست، بلکه تنها مسئله زمان است! (مالز دیویس، موسیقی دان برجسته)

این شما هستید که تصمیم می گیرید زمان خود را چگونه خرج کنید؛ می توانید از آن استفاده کنید و به جلو پیش بروید، یا می توانید آن را آتش بزنید! اگر خود شما تصمیمی نگیرید، دیگران برایتان تصمیم خواهند گرفت. (تونی مورگان)

 

دیدگاهتان را بنویسید