آشنایی با رشته کامپیوتر (نرم‌افزار)

رشته کامپیوتر

عصر حاضر را می توان عصر اطلاعات نامید.زمینه ساز این تحول جدید در صنعت نیمه هادی ها و در نتیجه رایانه است. در دنیای امـروز که دانش بشـری به سـرعت در حـال تحـول و دگـرگــونی میباشد علوم و صنـایع گوناگـون به طور شگفـت انگیزی به رایانه وابستـه است و استفـاده از امکانـات رایانه ای و ارتبـاط از طریق شبـکه های رایانه ای، افـق های جدیـدی در راه آن ها گستـرده است هنـرجویان این رشته در طی دوران تحصیـل با مبـانی کامپیـوتر، مبـانی برنامه سـازی ، سیستم عـامل نرم افزارهای کاربردی متداول ( مانند ) ، زبـان هـای برنامـه سـازی تحـت ویندوز و (مانند ویژوال بیسیک، پاسکال، بیسیک)، بانک های اطلاعاتی وبرنامه سازی تجاری با استفاده از نرم افزار ، تجزیه وتحلیل وطراحی سیستم های کامپیوتری، زبان تخصصی ، آشنایی با اطـلاعات تخصصی رایانه، طراحی مـدارات منطقـی پایه ، سخـت افزار و تکنولوژی رایـانه ، شبکه های کامپیوتری و … آشنا می شوند.

رشته کاردانش مرتبط بااین رشته عبارت است از

تولید چند رسانه ای- صفحات وب- برنامه نویسی کامپیوتر- تصویرسازی کامپیوتر

زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از:

توانایی های لازم:
دانش آمـوزان علاقه منـد به این رشته باید از قدرت تجزیه و تحلیل خوبی برخوردار بوده و پایه ریاضی و فیزیک قوی داشته باشند. درصورت ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر این رشته دارای چهار گرایش سخت افزار، نرم افزار، IT و علوم کامپیوتر می باشد.

گرایش سخت افزار:

جزء فیزیکی کامپیوتر است وشامل صفحه کلید، صفحه نمایش، چاپگر و دیسکها می باشد.

گرایش نرم افزار:

جزء غیرقابل لمس کامپیوتر است. نرم افزار برنامه ها و داده هایی است که به کامپیوتر فرمان می­دهد. معمولاً نرم افزارها سیستمی یا کاربردی می­باشند.

گرایش IT :

فنآوری اطـلاعات یا IT رشتـه ای است که دیگـر رشتـه هـا را می تواند پوشش دهد. منتهی از نظر عملیاتی یک رشته میان رشته ای بین کامپیوتر و صنایع برق می باشد.

علوم کامپیوتر:

پل ارتبـاطی دانش کامپیـوتر و دانش ریاضی می باشــد و مهمترین هدف آن دستیابی به بهترین الگوریتم­های موجود(روش حل مسئله) در کمترین زمان و با کمترین خطا و بیشترین دقت است. – فعالیت در کارگاه سخت افزار- راهبر سیستمهای کاربردی کامپیوتر- دستیار تولید کننده سیستم های کامپیوتری- نصاب و راهبر سایت کامپیوتری- راهبر روندهای کنترل فرایندهای صنعتی- سرپرست راهبری شبکه های محلی کامپیوتری

بازار کار

آینده شغلی رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار

امروزه همه کارخانجات، سازمان ها و ادارات یک بخش IT دارند و برای تعداد زیادی از مهندسین رشته های کامپوتر فرصت شغلی مناسبی وجود دارد و مهدسان کامپیوتر میتوانند جذب این شرکتها شوند.

اما اگر تصمیم دارید به عنوان یک برنامه نویس مستقل فعالیت کنید بد نیست که در ابتدا اطلاعاتی در مورد این رشته شغلی به دست بیاورید و با چشم باز وارد این کار شوید.

مزایای رشته مهندسی نرم افزار

اگر بتوانید یک نرم افزار خوب و با کیفیت تولید کنید، به سادگی در کل کشور و حتی در جهان به یک فرد معروف و قابل احترام تبدیل خواهید شد.

بنظرم همین نکته دلگرمی خوبی است که بتواند به عنوان موتور محرک شما عمل کند.

آینده شغلی این رشته به خودتان بستگی دارد

چند سالی است که یکی از دوستان نزدیک من در یک شرکت مشغول به کار شده است و در محل کارش یک اتاق و یک کامپیوتر در اختیار دارد. خوشبختانه زندگی اش را با این کار اداره میکند و مشکلی برای گذران زندگی ندارد.

روزی از او پرسیدم که کارت چگونه است؟ در جواب گفت که شغل خوبی است، حقوق خوبی دارد و گاهی هم وقت اضافه دارم و برای پر کردن این وقت اضافه تعدادی سی دی خریده ام که در موقع بیکاری بتوانم فیلم ببینم یا بازی کنم!

اما این حرف برای بسیاری از مهندسین نرم افزار که برای خود شرکت مستقلی راه اندازی کرده اند به یک جک خنده دار شبیه است! زیرا آنها میدانند که برای باقی ماندن و حذف نشدن از بازار نرم افزار چقدر باید تلاش کنند.

پیش نیازهای ورود به بازار نرم افزار

1. باید روحیه کار آفرینی داشته باشید

2. به دلیل تغییر سریع علم کامپیوتر باید حوصله یادگیری تکنولوژی های جدید را داشته باشید

3. باید حداقل سرمایه ای برای تاسیس شرکت، اجاره دفتر و بازاریابی برای محصولات خود داشته باشید

جهت راه اندازی شرکت نرم افزاری به هر سه مورد نیاز دارید.

موانع پیش رفت در این رشته چیست؟

رعایت نشدن قانون کپی رایت

رعایت نشدن قانون کپی رایت بزگترین مانعی است که پیش روی مهندسین نرم افزار قرار دارد.

فرض کنید خودتان به تنهایی ۶ ماه وقت بر روی یک نرم افزار گذاشته اید و تصمیم دارید آن را وارد بازار کنید، حال فرض کنید یک نفر که با زبانهای برنامه نویسی آشنایی دارد، محصول شما را بخرد ولی خودش نسبت به فروش این نرم افزار اقدام کند!

در این حالت چه حسی به شما دست میدهد؟

وجود سیستم های مدیریت محتوای رایگان

1. زبان برنامه نویسی PHP حدود ۶۰ سیستم مدیریت محتوا دارد

2. زبان برنامه نویسی جاوا حدود ۲۰ سیستم مدیریت محتوا دارد

3. سایر زبانها حدود ۵ (کمتر یا بیشتر) سیستم مدیریت محتوا دارند

به عبارت دیگر وجود این سیستمها باعث میشود که نیازی به برنامه نویس ها نباشد و فقط باید روال نصب آنها را یاد گرفت.

افرادی که اطلاعات خیلی کم و یا سطحی از علم نرم افزار دارند میتوانند به کمک این سیستمها یک سایت یا نرم افزار با انواع و اقسام امکانات راه اندازی کنند و بگویند که خودم این نرم افزار را ساخته ام!

نتیجه مقاله:
برای حضور در این بازار باید در کنار توانایی علمی و مالی، حرفی هم برای گفتن داشته باشید.

منبع: آسمونی / http://www.seosem.ir