عوامل مؤثر در پیشرفت تحصیلی

?چشم اندازی به زمان باقی مانده تا کنکور :

با ورود به بهمن ماه اکثر داوطلبان نیمی از مطالب سال چهارم و یکی از پایه های دوم و سوم رو مطالعه کرده اند. برای موفقیت در ماه های پیش رو نکاتی باید برایتان یادآوری شود که در زیر به این نکات اشاره می کنیم.

نکاتی پیرامون دروس اختصاصی

برای دروس محاسباتی و استدلالی بهتر است که مباحث باقی مانده این دروس را نیز به شیوه مباحث دیگر خلاصه کرده و با تست‌زنی به آن ها تسلط پیدا کنید و دقت کنید که از اواخر فروردین ماه حجم بیشتری از زمانی که برای این دروس اختصاص می دهید را برای تست زنی آزمونی می‌گذاریم. تست‌زنی آزمونی یعنی تدارک آزمون هایی استاندارد و هم سطح دشواری سوالات کنکور سراسری توسط داوطلب برای ارزیابی وضعیت خودش.

دروسی مثل ریاضی و فیزیک اگر درست مطالعه شوند و اگر نحوه مطالعه این دروس را به نحو احسنت اجرا کنید می‌تواند سکو پرتاب شما در کنکور سراسری باشد. با بررسی سوالات این دروس در چند سال اخیر متوجه می شوید ریتم و تعداد سوالاتی که از مباحث مختلف مطرح می شود همیشه به یک سبک و سیاق بوده است.

برای این دروس مطالعه هدفمند داشته باشید و با دقت تست بزنید و سعی کنید با تیپ تست های مختلف آشنا شوید. سرعت خود را از طریق آزمون های زمان دار بالا ببرید. همه جنبه ها و ریزه کاری های یک مبحث را مورد مطالعه قرار دهید و به همه نکات آن تسلط پیدا کنید. به هیچ عنوان از خلاصه نویسی و از آن مهم تر از مرور این خلاصه ها غافل نشوید.

نکته پیرامون دروس عمومی

دروس عمومی باید نقطه عطف شما باشد، از این زمان به بعد رقابت زیادی برای کسب درصدهای عالی در این دروس شروع می شود چرا که هرچه بیشتر به کنکور نزدیک تر می شویم دروس عمومی اهمیت بیشتری پیدا میکنند. به دلیل اینکه این دروس فرار هستند در زمان کوتاه ماندگاری ذهنی بیشتری دارند.

برای درس عربی توصیه ما تست زنی به تعداد زیاد است. اگر در هنگام تست زنی به مبحث خاصی تسلط نداشتید مجدد آن مبحث را مرور کنید. حتما در یک هفته درس عربی را چندین بار مورد مطالعه قرار دهید چرا که به تسلط هر چه بیشتر شما کمک خواهد کرد.

در درس دین و زندگی نیز از مطالعه آیات غافل نشوید، آیات را ترکیبی بخوانید و به مطالب مرتبط با یک آیه در کتاب های دیگر دین و زندگی نیز بپردازید.

برای همه دروس عمومی از جمله زبان انگلیسی و دین و زندگی زدن تست چه به صورت آموزشی و چه به صورت زمان دار اقدام کنید. زبان انگلیسی درسی است که هر چه بیشتر تست بزنید و به دایره واژگان خود را افزایش دهید نتیجه بهتری کسب خواهید کرد.

جمع بندی: توصیه اکید ما در این ماه های انتهایی توجه بیشتر به مبحث تست زنی است. تست زنی زمان دار بسیار برای افزایش دقت و بالا بردن سرعت العمل شما توصیه می شود. پیشنهاد می‌کنیم برای حداکثر استفاده از زمان، زمان های مرده خود را پیدا کنید و به مطالعه دروس عمومی بپردازید.

عوامل مؤثر در پیشرفت تحصیلی

عوامل زیادی در پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان تأثیرگذارند؛ که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:
۱٫ وضعیت فرهنگی خانواده؛ اولین و مؤثرترین عامل است که شامل نوع نگاه والدین به زندگی، وضعیت اقتصادی خانواده، چگونگی تحصیل فرزندان، نحوه گذراندن اوقات فراغت، میزان مطالعه اعضای خانواده و نوع تعامل اعضای خانواده با یکدیگر است.

۲٫ همدلی و همراهی والدین با مدرسه فرزندان؛ دومین عامل تأثیرگذار است. اگر والدین ارتباط مستمر با معلمان و مربیان فرزندان خویش داشته باشند، نه تنها فضای مدرسه تلطیف و با طراوت می‌گردد، بلکه بر نحوه تدریس و توجه معلمان نیز اثر مثبت دارد.

۳٫ نحوه تدریس معلمان؛ از مهم‌ترین و مؤثرترین عوامل تأثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی است. معلم اگر کارآزموده و مجرب باشد. هم محیط آموزشی منظّم و توأم با محبت و احترام متقابل می‌شود و هم کنجکاوی دانش‌آموزان به‌خوبی ارضا می‌گردد و شرایطی ایجاد می‌شود که دانش‌آموزان با اشتیاق قدم به مدرسه بگذارند و با میل و رغبت درس بخوانند و تکالیف خود را انجام دهند.

۴٫ انجام تکالیف در منزل؛ نیز یکی دیگر از عوامل مؤثر در پیشرفت تحصیلی است. به‌شرط اینکه تکالیف متناسب با سطح توانمندی دانش‌آموزان تعیین شده باشند و در چارچوب اصول علمی توسط خود دانش‌آموزان انجام شوند و درنهایت معلم با دقت فرایند انجام تکالیف را بررسی نماید.

۵٫ برگزاری کلاس تقویتی و جبرانی؛ به‌شرط اینکه با ارائه مشاوره فردی و گروهی مشاوران و معلمان برگزار شوند و معلمان باتجربه و مجرب عهده‌دار تدریس باشند.